Cum alegi hainele copiilor pentru sezonul rece

    Fiecare sezon vine cu avantajele lui pentru copii. Cei mici se pot bucura de ploaie, de săritul în bălți, de zăpadă, tot la fel cum se bucură de zilele călduroase de vară. Se spune că nu există vreme rea, doar haine nepotrivite. Și totuși, cum alegi hainele copiilor pentru sezonul rece?

    Poate că te întrebi câte haine trebuie să conțină garderoba de toamnă-iarnă a copilului ? Sau cât de gros să fie îmbrăcat ca să îi fie cald, dar să se poată și mișca în voie. Nu este nevoie să cumperi o mulțime de haine, trebuie doar să alegi câteva haine de calitate, din materiale potrivite și copilul va fi pregătit pentru distracție!

     

De ce trebuie să ții cont atunci când alegi hainele copiilor pentru vreme rece ?

1. Vârsta copilului

    Bebelușii nu se mișcă foarte mult afară, deoarece stau în cărucior sau sunt purtați în sistemele de purtare. Ei sunt acoperiți fie de o pătură, fie de geaca persoanei care îi poartă în sistem. Copiii mai mari se mișcă mult, aleargă, sar în bălți, se cațără sau se dau pe tobogan, așadar transpiră mai mult, au nevoie de haine confortabile, rezistente la apă și respirabile.

 

2. Cât timp petrece copilul în natură

    Poate că cel mic iese zilnic afară și stă câteva ore la joacă, indiferent de vreme. Poate vă place să faceți drumeții pe munte și lungi plimbări în natură. Poate ieșiți afară când plouă și copiii sar în bălți sau se joacă în noroi. Sau poate copilul petrece mai puțin timp în natură și mai mult la locul de joacă sau în curtea casei. În cazul în care timpul petrecut în natură este mai îndelungat, atunci trebuie să alegi țesături tehnice, haine impermeabile, ușor de împăturit ca să nu ocupe loc mult în rucsac.

3. Ce activități are copilul zilnic afară

    Cât de intens folosește copilul aceste haine? Cât de ușor le poate îmbrăca singur? Merge la o grădiniță care își desfășoară activitățile în natură, indiferent de vreme? Pentru aceștia, sunt necesare paltonașe comode si călduroase, geci scurte impermeabile, sau chiar un hanorac moale si calduros, care să-i permită libertate de mișcare.

                                                                             

4. În ce zonă locuiți

    În cazul în care locuiți la munte, în zone unde plouă mai des sau unde vremea este imprevizibilă, este nevoie de haine rezistente la apă și la vânt, care au un confort termic crescut.

5. Gradul de independență al copiilor

    În cazul în care copilul se poate îmbrăca singur, este mai ușor pentru el să îmbrace o geaca sau un palton. 

6. Se deplasează cu mașina

    Dacă copilul se deplasează cu mașina, geaca trebuie scoasă pentru siguranța copilului. Straturile de sub geacă trebuie să îl ajute să se simtă confortabil, pe parcursul călătoriei.

Cum îmbraci copilul în sezonul rece ?

    Nu este nevoie să îmbraci copiii cu haine groase, astfel încât aceștia să nu se poată mișca în voie sau să transpire atunci când se joacă. Confortul termic și libertatea de mișcare sunt cele mai importante criterii de care trebuie să ții cont, atunci când alegi hainele pentru copii.

    Secretul constă în prezența straturilor și în materialele din care acestea sunt realizate. Stratul de bază trebuie să fie confecționat din materiale prietenoase cu pielea copiilor. Stratul de mijloc poate fi un polar sau o jachetă lejeră. Acest strat intermediar este mai eficient dacă este folosit în perioadele de repaos, pentru a menține căldura generată deja de corpul său.

    Copilul poate alerga în stratul de bază și cel exterior, iar cel de miloc se adaugă când copilul merge cu mașina sau se odihnește pentru a preveni răcirea bruscă a corpului. Stratul exterior trebuie să fie confecționat din țesături tehnice adecvate sezonului rece: stofe, polar, softshell, cojoc etc
    Pentru stratul exterior poți opta pentru paltonașe, pentru hanorace jucăușe din cojoc dino sau pentru hăinuțe din softshell. 

Cu hainele potrivite, nicio vreme, oricât de capricioasă ar fi, nu va sta în calea planurilor de distracție. Alege hainele potrivite pentru copilul tău și el se va bucura de frumusețea fiecărui anotimp !

Ți-a plăcut acest articol? Îți mulțumim dacă îl apreciezi cu un like sau îl distribui mai departe. Pentru a fi la curent cu noutățile noastre, urmărește-ne și pe Facebook sau pe Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.